Optimizarea seo sau Optimizare pentru motoarele de cautare

Optimizarea pentru motoarele de cautare  este un proces de creșterea vizibilității site-urilor web sau a paginilor web în rezultatele căutării unui motor de căutare. Optimizarea SEO este o subcategorie a marketing-ului online SEM(Search Engine Marketing), practică apărută în anul 1990, odată cu apariția primelor site-uri pe Internet, și care reprezintă totalitatea tehnicilor prin care un site web este propulsat mai sus în lista de rezultate date de un motor de căutare pentru anumite cuvinte cheie relevante, astfel mărindu-se traficul site-ului și experiența oferită utilizatorilor. Motoarele de căutare au un algoritm precis prin care ”aleg” ordinea paginilor pentru anumite căutări, în funcție de relevanța lor și/sau a autorității paginilor respective. Principiul care stă la baza indexării este simplu: care sunt site-urile care ajută utilizatorul pentru această căutare?

Strategie SEO :Construim o strategie SEO adaptată nevoilor site-ului și clienților tăi, care să ducă la îndeplinirea tuturor obiectivelor tale de business.

Keyword Research

  • Identificarea cuvintelor cheie short tai si long tail
  • optimizarea meta tagurile
  • Crearea de continut nou cu ele

Structura Site-ului – Cu cât structura internă a site-ului tău este mai logică și echilibrată, cu atât experiența utilizatorilor va fi mai plăcută. O agenție SEO îți va construi o structură optimă bazată pe strategie si research, la care se adaugă activități de proiectare și organizare cât mai precise.

Technical SEO – Fiecare site are probleme unice care îngreunează accesul la conținut pentru motoarele de căutare și utilizatori, iar noi suntem aici să le rezolvăm. Eliberăm calea, astfel încât motoarele de căutare să îți poată descoperi și indexa conținutul.

Analiză Competiție – Te ajutăm să-ți identifici concurenții, evaluăm dificultatea cuvintelor cheie, căutăm noi oportunitați de cuvinte cheie, analizăm optimizarea în pagină și conținutul din site, explorăm profilul de linkuri al concurenței, examinăm structura site-ului și UX și multe altele.

Link Building – Cu cât vei avea mai multe backlinkuri, cu atât vei crește în clasamentul Google și vei avea mai mult trafic organic pe site. Paginile de top au tendința de a primi backlinkuri noi dofollow într-un ritm de +5% – 14,5% pe lună. Articolele mai lungi primesc cu aproximativ 77% mai multe backlinkuri decât articolele scurte. Cele mai bune rezultate ale căutarii Google au de 3,8 ori mai multe backlinkuri decât rezultatele inferioare.

Managementul Reputației – Avem grijă ca imaginea brandului tău să devină cunoscută, să transmită corect valorile companiei și să conteze pentru clienții tăi.

Content Marketing – Creăm o strategie care să abordeze interesele, curiozitățile și dorințele clienților tăi și care să vizeze cuvinte cheie și subiecte pe care aceștia le caută. Apoi redactăm conținutul informațional pentru blogul tău. Îți vom oferi un cadru pentru a-ți promova brandul pe mai multe canale.

  • 47% dintre cumpăratori văd între 3 și 5 piese de conținut înainte de a interacționa cu un reprezentant de vânzări.
  • Numărul specialiștilor care folosesc content marketing a crescut cu 12%.

Viteza de Încărcare a Site-ului – Optimizarea SEO te ajută să îmbunătățești viteza de încărcare a site-ului. Bounce rate-ul crește cu 9% dacă site-ul tău durează 2 secunde pentru a se încărca și cu 38% dacă durează 5 secunde. Mai mult decât atât, ratele de conversie scad cu aproximativ 4,42% pentru fiecare secundă suplimentară necesară pentru a se încărca site-ul.

 

 
anpc
anpc